Groepsfitness en Smallgrouptraing
Samen sta je sterk

In een groepfitness les werken alle deelnemers samen aan een gezamenlijk doel, onder begeleiding van een fitnessinstructeur.

Groepsfitness of Smallgrouptraining?


Groepsfitness kan je indelen in twee categorieën. Smallgroupfitness is een groep van gemiddeld 4 à 8 personen. Groepsfitness bestaat uit een groep van minimaal 8 tot maximaal 16 personen.

Het beoefenen van groepsfitness brengt een aantal voordelen met zich mee:

1. Je haakt minder snel af want je wilt de groep niet in de steek laten omdat je samen een commitment hebt.

2. Je werkt harder of je nu competitief ingesteld bent of niet, samen sporten zorgt er voor dat je extra hard je best doet. Onbewust vergelijk je jezelf met degene naast je, zeker wanneer je vriend of vriendin nét iets sportiever is dan jij heeft dit zo z’n voordelen. Het zorgt ervoor dat je elkaar motiveert en zo minder gemakkelijk opgeeft.

3. De tijd gaat sneller. Sommige mensen genieten van elke minuut die ze in de sportschool mogen doorbrengen. Ben je nou niet zo’n fitnessfanaat, dan zorgt samen sporten er in ieder geval voor dat de tijd sneller voorbij gaat. Bovendien is sporten op deze manier niet alleen een fysieke uitlaatklep, maar scoor je ook meteen een gratis therapie sessie van je sportkameraad of sportcoach.

4. Je leert nieuwe dingen. Ook als jij een alwetend fitness goeroe bent, dan heb je in ieder geval iemand bij je die je gewichten kan aangeven en op je houding kan letten. Twee zien altijd meer dan één en om blessures te voorkomen kun je het beste je fitnesscoach of fitnesskameraad inschakelen als je jezelf in het zweet aan het werken bent.

JA!
Ik ben enthousiast
en wil meer informatie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Sportief in je mailbox

Move For Change

Maassluis


Extra informatie