Sport- of ontspannings massage
in Maassluis en omstreken?

Massage

Bij Move For Change ben je aan het juiste adres voor een sport- of ontspanningsmassage. De positieve effecten van deze lichaamsbehandelingen zijn bij veel mensen nog onvoldoende bekend. Wanneer kies je voor een sportmassage en wanneer voor een ontspanningsmassage?

Wat doet een sportmasseur?

Wist je dat een gediplomeerd sportmasseur, net als een fysiotherapeut, uitgebreide kennis heeft op het gebied van fysiologie (hoe werkt het menselijk lichaam), anatomie (hoe werken skelet en spieren samen), EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen en reanimatietraining) en natuurlijk van massage (handgrepen en massagetechnieken)

Een sportmasseur behandelt niet alleen stijve spieren, maar is ook getraind in het aanbrengen van bijvoorbeeld drukverbanden en het aanleggen van ondersteunende tapeconstructies, alsmede in het herkennen van blessures. Wanneer je herstellend bent van een operatie of flinke blessure en je volgt daarna trainingen bij een fysiotherapeut kan daarbij ook een ondersteunende rol voor een sportmasseur liggen.

Wat is sportmassage?

"Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen."

Waarom heb je sportmassage nodig als je regelmatig sport?

Wanneer een persoon een sportieve inspanning heeft gehad, zullen er in de spieren vocht en afvalstoffen ophopen. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en 'lopen' dit er wel even uit. Absoluut geen probleem, zolang dit op de juiste wijze gedaan wordt. Echter, daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zullen altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden 'knopen' en kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen tot ontstekingen. Let op: dit kan snel plaatsvinden. Zeker bij sporters die op een lager niveau bezig zijn en waarbij het lichaam niet gewend is om de afvalstoffen af te voeren. Een goede sportmassage, minimaal 1x per 4 weken, voor beginnende sporters kan er al voor zorgen dat de kans op blessures drastisch daalt. Daarbij kun je dus lekker blijven sporten en voel je je ontspannen en vrij.

De voordelen van een sportmassage:

  • Het verbetert de afvoer van afvalstoffen en vocht.
  • Het vermindert de spierspanning of spierstijfheid.
  • Het bevordert het spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden.

Waarom een ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is een lichaamsbehandeling op de huid, waarbij een warme massageolie gebruikt kan worden. Je huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam verdwijnen je spierspanningen en je energie neemt toe.

Doordat je lichaam ontspant kunnen ook allerlei gevolgen van stress - denk aan spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, een stijve nek en/of rug en slaapproblemen - worden verzacht. Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen alsof alle zorgen voor even niet bestaan. Na deze massage voel je je verkwikt en ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt ook dat je geest makkelijker tot rust komt, waarbij de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken wordt.

Naast deze lichaamsbehandeling biedt Move or Change ook hotstone massages.

Ja!
Ik ben enthousiast
en wil meer informatie

Ontvang onze nieuwsbrief!

Sportief in je mailbox

Move For Change

Maassluis


Extra informatie