Succesverhaal
Marco den Haan

Van bankzitter naar marathonloper

Marco den Haan is een drukke ondernemer met een assurantiekantoor in Rijswijk. Drie jaar geleden woog hij 96 kilo en kwam hij niet of nauwelijks van de bank af. Inmiddels heeft hij een marathon op zijn naam staan.

In 2016 kwam Eddy Borges binnen BNI Delta met de oproep om mee te doen aan een 5 km loop. Marco: “Ik was vroeger een sportieve kerel met een hardloop verleden, maar kwam inmiddels niet graag meer van de bank af. Toch besloot ik de uitdaging aan te gaan. Ik had ook al eens eerder met een personal trainer gewerkt en weet dus wat het inhoudt, maar Move For Change en Eddy Borges kende ik nog niet.”

Trots op fysieke en mentale weerbaarheid

Inmiddels is Marco alweer twee jaar actief en met veel plezier aan het trainen bij Eddy en is zijn gewichtsdoel al lang bereikt. “Bijna twintig kilo lichter nu en in 2017 een heuse marathon gelopen. Ik ben fysiek én mentaal een stuk weerbaarder geworden en daar ben ik best trots op. Tweemaal per week train ik mijn hele lijf in een smallgrouptraining bij Move For Change. In zo’n klein team vind je gezelligheid en verbeter je je prestaties, voor mij de ideale combinatie.”

Radicaal andere leefstijl

Door het gericht trainen van zijn core is het hardlopen ook makkelijker geworden. Daarnaast heeft Marco nu een radicaal andere leefstijl, waarin geen alcohol meer past en naast het voldoende bewegen gezonde en goede voeding centraal staat. Eddy blijft hem motiveren, maar Marco moet het uiteraard zelf doen. “Het zit uiteindelijk in mezelf, maar met hulp van Eddy is het er wel uit gekomen. Hij geeft nog steeds tips over mijn voedingspatroon. Gewoon een aardige vent die je wanneer je in een dip zit of geen zin hebt, via een appje of mail toch weet aan te sporen om te komen.”

Ja!
Ik wil ook veranderen
en start vandaag nog

Ontvang onze nieuwsbrief!

Sportief in je mailbox

Move For Change

Maassluis


Extra informatie